کاربرد روغن سویا در صنعت ؛ خواص روغن سویا صنعتی برای پوست صورت

کاربرد روغن سویا در صنعت

کاربرد روغن سویا در صنعت ؛ خواص روغن سویا صنعتی برای پوست صورت همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

کاربرد روغن سویا در صنعت

در صنعت از این روغن برای تغذیه دام و طیور و اس استفاده می شود.

Soybean oil یکی از انواع روغن‌های خشک کننده است، به این معنی که با قرار گرفتن در معرض هوا،

به آرامی سخت می‌شود (به دلیل پلیمریزاسیون مبتنی بر رادیکال‌های آزاد)، یک ماده جامد انعطاف پذیر، شفاف و ضد آب تشکیل می‌دهد.

به دلیل این خاصیت، در برخی از فرمول‌های مرکب چاپ و رنگ روغن استفاده می‌شود.

با این حال، ممکن است روغن‌های دیگر (مانند روغن بذر کتان) برای کاربردهای برخی از خشک کننده‌ها برتر باشد.

این روغن به عنوان منبع کالری و اسیدهای چرب ماده‌ای ضروری برای تغذیه و تزریق‌های پزشکی می‌باشد.

در حالی که این روغن هیچ گونه فعالیت مستقیم برای دفع حشرات ندارد، اما به عنوان یک ماده ثابت کننده برای افزایش

مدت اثر روغن‌های اساسی مانند روغن شمعدانی در چندین محصول تجاری استفاده می‌شود.

سوخت پایدار روغن دانه سویا برای ایجاد بیو دیزل، جایگزین تجدید شونده با سوخت تمیز کننده، برای سوخت دیزل معمولب استفاده می‌شود.

آشنایی با دیگر خواص روغن سویا

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص روغن سویا آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با روغن سویا

روغن سویا نوعی روغن گیاهی خوراکی است که از سویا (با گلیسیرین بالا) با استفاده از عملیات حرارتی با دانه های ترک خورده

و حلال های مختلف استخراج می شود. روغن خام مخلوط و تصفیه شده است تا خوراکی آن درست شود.

روغن سویا روغنی گیاهی است که از دانه های سویا استخراج می شود و در بین روغن های گیاهی یکی از پر کاربرد ترین آنها در آشپزی است.

روغن سویای فرآوری شده را به عنوان روغن پایه جوهر چاپ ، رنگ روغن و نیز روغن خشک کن استفاده می کنند.

به نظر می رسد که سویا اولین بار ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در چین کشت و برای مصارف خوراکی مورد استفاده قرار می گرفته است.

اسناد باستانی چین نشان می دهد که آنها سویا را کشت و به صورت دانه و روغن استفاده می کردند.

این روزها بزرگترین تولید کنندگان این روغندر دنیا، چین، آمریکا، برزیل، آرژانتین و هند هستند.

در امریکا بیش از ۶۰ درصد روغن نباتی مورد استفاده مردم روغن سویاست.

در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، ۶۲ میلیون تن روغن سویا در سراسر جهان تولید شده

و یکی از رایج ترین روغن های پخت و پز موجود است.

روغن سویا برای سرخ کردن

این ماده غذایی به علت دارا بودن مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه

، از مقاومت بسیار پایینی برخوردار است و لذا برای سرخ کردن، مناسب نیست.

به علت تماس مستقیم روغن با اکسیژن و رطوبت موجود در ماده سرخ شونده در دمای بالا،

واکنش هایی نظیر پلیمریزاسیون، هیدرولیز، ایزومریزاسیون و سیکلیزاسیون رخ می دهد

که حاصل آن ها ماده ای شمیایی با ترکیبات متفاوت است که رابطه تنگاتنگی با سلامتی مصرف کننده دارد.

روغن سویا مقاومت کم تری نسبت به روغن آفتاب گردان در فرآیند سرخ کردن عمیق دارد و لذا برای فرآیند سرخ کردنی عمیق، توصیه نمی شود.

روغن سویا برای مرغداری و طیور

روغن سویا مخصوص خوراک طیور با ترکیب شدن و اضافه شدن به جیره غذایی اصلی طیور به جذب سریعتر غذا ها و افزایش رشد طیور کمک فراوانی کرده

و تاثیر عالی و بی نظیری روی ان ها خواهد داشت.با توجه به اینکه روغن سویا خوراک طیور حاوی پروتئین و ویتامین های بسیار ضروری برای تغذیه طیور را دارا می باشد.

استفاده از ان در این صنعت رونق فراوانی داشته است.انرژی های بالای این محصول عالی برای طیور اثرات مثبت تغذیه ای را در پی خواهد داشت

و همچنین موثر در اقتصاد این صنعت می باشد.روغن مخصوص خوراک طیور بهترین چربی های مورد نیاز گوشت طیور را دارا می باشد.

از دیگر فواید مهم و موثر این روغن راحت کردن فرایند هضم برای مرغ ها و جلوگیری از الودگی های خطرناک و ویروس های مضر برای طیور می باشد.

البته روغن سویا مخصوص خوراک طیور مزیت دیگری دارد که دارای اسید های چرب غیر اشباع و انتی اکسیدان طبیعی توکوفرول می باشد

که این انتی اکسیدان از مهم ترین فواید برای سلامتی و راحتی طیور میباشد.به چندی دیگر از فواید این محصول در زیر اشاره خواهیم کرد:

افزایش انرژی قابل متابولیسم ظاهری در طیور گوشتی

افزایش قابلیت هضم کربوهیدراتها

بهبود راندمان انرژی جیره

کاهش درصد چربی لاشه

و غیره

روغن سویا برای دام

از روغن سویا برای تغذیه دام استفاده می شود.

وجود روغن سویا باعث می شود که غذاها زودتر جذب بدن دام می شود و سرعت رشد دام را افزایش می دهد.

روغن سویا در بارداری

این روغن جزو روغن های سنگین است و در دروان بارداری از مصرف خودسرانه آن پرهیز کنید.

طریقه مصرف روغن سویا

روغن سویا خوراکی را به دلیل نقطه دود بالایی که دارد می توان برای پخت و پز انواع غذا، سرخ کردن مواد غذایی

و همچنین به عنوان سس سالاد استفاده کرد

روغن سویا را می توان به عنوان روغن ماساژ و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست و مو به کار برد

برخی از افراد روغن سویا را به عنوان یک روغن حامل برای رقیق کردن روغن های ضروری استفاده می کنند

روغن سویا در صنایع مختلف و برای تهیه انواع سموم دفع آفات، قارچ کش ها، رزین، رنگ، پلاستیک،

روان کننده ها و دیزل های زیستی، صابون و لوازم آرایشی به کار می رود

طرز تهیه روغن سویا

دانه های سویا ابتدا کاملا تمیز، خشک و از پوسته جدا می شوند.

این پوسته شدن با شکستن سویا و جدا کردن سویا از پوسته انجام می شود.

همچنین دانه های سویا تا حدود ۷۵ درجه سانتی گراد گرم می شوند

تا پروتئین آن تراکم یافته و استخراج روغن راحت تر شود.

دانه های سویا را خرد کرده و در حلالی که معمولا هگزان است غوطه ور می کنند.

پوسته های سویا نیز ۱% روغن دارند و برای کنجاله و غذای دام

یا برای تولید محصولات غذایی مثل پروتئین سویا استفاده می شوند.

سپس هگزان در دستگاه از روغن جدا و بازیابی می شود و روغن سویای خام خالص می شود.

روغن سویای خام دارای ناخالصی هایی است که در روغن شناورند و باید از بین بروند.

این مواد با فیلتر کردن و فرآیندهای مختلف جدا سازی مثلا از بین بردن فسفاتیدها،

تصفیه روغن با محلول قلیایی برای از بین بردن رنگ و مواد نامحلول، از بین می روند.

فرآیند هیدروژناسیون باعث پایداری روغن و مایع شدن آن می شود.

با این حال این فرایند چربی اشباع کمتری ایجاد کرده و چربی های اشباع نشده مطلوب را کاهش می دهد.

علاوه بر این، ترانسفات ها تولید می شوند که می توانند مشکلات قلبی ایجاد کنند.

روغن هیدروژنه در غذاهایی که به چربی جامد بیشتری مثل مارگارین نیاز دارند استفاده می شود.

فرمول شیمیایی روغن سویا

در هر ۱۰۰ گرم، این روغن دارای ۱۶ گرم چربی اشباع، ۲۳ گرم چربی اشباع نشده از نوع مونو و ۵۸ گرم چربی اشباع نشده از نوع پلی می‌باشد.

عمده اسیدهای چرب اشباع نشده در تری گلیسیریدهای روغن سویا،

پلی اشباع نشده اسید آلفا-لینولنیک ۷-۱۰% و اسید لینولئیک ۵۱% است

و اسید اولئیک غیر اشباع نیز ۲۳% هم چنین حاوی اسیدهای چرب اشباع اسید استئاریک ۴% و اسید پالمیتیک ۱۰% می‌باشد.

روغن سویا از کجا تهیه کنیم

روغن سویا را می توانید از فروشگاه های بزرگ و هایپر مارکت ها و فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا تهیه کنید.

پروتئین روغن سویا

این روغن فاقد پروتئین می باشد.

انرژی (کالری) ۸۸۴ کیلوکالری

کربوهیدرات ۰٫۰۰ گرم

پروتئین ۰٫۰۰ گرم

چربی ۱۰۰٫۰۰ گرم

آب ۰٫۰۰ گرم

فیبر ۰٫۰۰ گرم

قند ۰٫۰۰ گرم

کلسترول ۰٫۰۰ میلی گرم

فرق روغن سویا و آفتابگردان

وغن آفتابگردان برای سرخ کردن و پخت و پز مواد غذایی، کاربرد گسترده‌ای دارد و حاوی ۵ تا ۱۶ درصد اسیدهای چرب اشباع شده است

و بر همین اساس برخی متخصصان قلب و عروق آن را در کنار روغن زیتون، از بهترین روغن‌ها برای پیشگیری

از مشکلات قلبی و عروقی می‌دانند. اما متاسفانه مصرف زیاد از حدش نیاز به ویتامین E را بالا می‌برد،

بنابراین نباید تنها روغن مصرفی خانواده‌ها باشد.

اگر می‌خواهید از فواید روغن سویا بهره ببرید، از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نکنید،

بلکه آن را برای دم کردن برنج ، پختن موادغذایی با حرارت پایین و برای سالاد مصرف کنید.

دکتر کشاورز می‌گوید:«تحقیقات مشخص کرده اند که مصرف غذاهای حاوی سویا و فرآورده‌هایش،

موجب پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق، سرطان‌ها از جمله سرطان‌های وابسته

به هورمون نظیر پستان و پروستات می‌شود.» بنابراین چه بهتر که روغن

این گیاه نیز در برنامه غذایی روزانه تان، سهمی داشته باشد.

کاربرد روغن سویا در صنعت

در صنعت از این روغن برای تغذیه دام و طیور و اس استفاده می شود.

Soybean oil یکی از انواع روغن‌های خشک کننده است، به این معنی که با قرار گرفتن در معرض هوا،

به آرامی سخت می‌شود (به دلیل پلیمریزاسیون مبتنی بر رادیکال‌های آزاد)، یک ماده جامد انعطاف پذیر، شفاف و ضد آب تشکیل می‌دهد.

به دلیل این خاصیت، در برخی از فرمول‌های مرکب چاپ و رنگ روغن استفاده می‌شود.

با این حال، ممکن است روغن‌های دیگر (مانند روغن بذر کتان) برای کاربردهای برخی از خشک کننده‌ها برتر باشد.

این روغن به عنوان منبع کالری و اسیدهای چرب ماده‌ای ضروری برای تغذیه و تزریق‌های پزشکی می‌باشد.

در حالی که این روغن هیچ گونه فعالیت مستقیم برای دفع حشرات ندارد، اما به عنوان یک ماده ثابت کننده برای افزایش

مدت اثر روغن‌های اساسی مانند روغن شمعدانی در چندین محصول تجاری استفاده می‌شود.

سوخت پایدار روغن دانه سویا برای ایجاد بیو دیزل، جایگزین تجدید شونده با سوخت تمیز کننده، برای سوخت دیزل معمولب استفاده می‌شود.

Check Also

عوارض جوانه سویا ؛ مضرات مصرف جوانه سویا برای جنین زنان باردار

عوارض جوانه سویا عوارض جوانه سویا ؛ مضرات مصرف جوانه سویا برای جنین زنان باردار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *