خواص شکر تیغال ؛ برای کرونا و ریه و لاغری و سرفه را چگونه مصرف کنیم

خواص شکر تیغال

خواص شکر تیغال ؛ برای کرونا و ریه و لاغری و سرفه را چگونه مصرف کنیم همگی در سایت دیماکلاب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با گیاه شکر تیغال

شکر تیغال ماده است به شکل گلوله ای تاول دار ; سفید مایل به زرد و کمی شیرین

که در اثر زندگی حشره ای به نام Larinus Maculatus ، روی برگ

و شاخه های گیاهی به نام خار شکر یا گل تیغال یا خوز و کک که هر سه نام یک گیاه است تولید می شود.

به این ترتیب که پس از این که حشره برگ و شاخه را نیش می زند ;

پیله و لارو خود را روی آن می گذارد . و پس از رشد لارو در داخل پیله

و طی دوره ی زندگی به صورت حشره درآمده پیله را سوراخ می کند ;

و از آن خارج می شود ; آن پیله ی به جا مانده را شکر تیِغال می نامند.

خواص اصلی شکر تیغال در درمان ناراحتی های تنفسی می باشد.

شکر تیغال (از کشفیات بوعلی سینا) گیاهی است به نام های دیگری همچون خارشکر، تیهال،

تیغال، کک، تیغ قندک و… می باشد. طبع این نوع معتدل و تر است.

این نوع شکر ملین، مسکن گلودرد (پودر آن را در آب گرم بریزید

و یک قاشق هر ساعت میل نمایید)، خشونت سینه و صدا را نیز از بین می برد.

خواص شکر تیغال در طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع این گیاه سرد و تر است و کالری ۱۰۰ گرم از این گیاه ۲۳۶ است.

گیاه شکر تیغال سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و به عنوان یک ماده ضد سرطان طبیعی شناخته می شود.

استفاده از شکر تیغال برای سلامت دستگاه گوارش مفید است،

خاصیت ملین دارد و به درمان یبوست کمک می کند.

شکر تیغال به دلیل خاصیت خلط آوری برای درمان سرفه، سیاه سرفه و سرماخوردگی مفید است.

شکر تیغال شدت اخلاط و سوزش مری را تسکین می دهد.

تحقیقات نشان داده است، استفاده از عصاره گیاه شکر تیغال از طریق حداقل یک یا چند مکانیسم می تواند

ترشح اسید معده را منظم و نیز خاصیت ضد زخم داشته باشد و استفاده از آن برای درمان زخم معده مفید است.

گیاه شکر تیغال اثر مثبتی بر تقویت حافظه و قدرت یادگیری دارد و برای رفع افسردگی مفید است.

در طب سنتی از ترکیب گیاه شکر تیغال با ژلاتین در آب جوش، برای درمان سرفه ای که بر اثر غلبه خون و صفرا است،

استفاده می شود. این ترکیب، خشونت شش ها را برطرف کرده و صدا را باز می کند.

ترکیب شکر تیغال، شکر و ترنجبین می تواند التهابات گرفتگی صدای کودکانی را که زیاد گریه می کنند، بهبود بخشد.

همچنین مصرف این گیاه برای تقویت صدا و حنجره بسیار مفید است و استفاده از آن، برای رفع خشکی و سوزش گلو موثر است.

از دیگر خواص گیاه شکر تیغال، کمک به تقویت عضلات است و مصرف آن، انعطاف پذیری ستون مهره ها را افزایش می دهد.

در طب سنتی از خواص شکر تیغال، برای درمان فشار خون بالا، تصلب شرایین و سکته قلبی استفاده می شود.

این گیاه همچنین برای پایین آوردن تب و درمان تکرر ادرار مفید است.

خواص شکر تیغال برای کرونا

با شیوع ویروس کرونا و ورود طب سنتی به درمان بیماران کرونایی، شکر تیغال نیز سر زبان ها افتاد.

چراکه کرونا نوعی از بیماری ذات الریه و سرماخوردگی های ریوی بوده و در گذشته از این شکر در درمان این بیماری ها استفاده می شده است.

همانطور که در مطلب «انواع دمنوش مخصوص کرونا در طب سنتی، برای پیشگیری و درمان» ذکر شده است،

از این شکر در ترکیب دمنوش چینی که این کشور برای درمان کرونا استفاده کرده، استفاده شده است.

خواص شکر تیغال برای سرفه و ریه

ابتدا مقداری شکر تیغال را تهیه نموده و پس از خارج کردن پروانه داخل آن، شکر را بکوبید

و مقدار یک قاشق مربا خوری از شکر را به همراه یک قاشق غذاخوری بارهنگ آرام آرام در شعله ملایم همراه با ۲ لیوان آب بجوشانید.

جوشاندن را تا زمانی که مقدار آب به یک لیوان تقلیل یافت و جوشانده اصطلاحا لعاب انداخت ادامه دهید.

سپس جوشانده را با کمی عسل کوهستان شیرین نموده و تمام آن مصرف نمایید. این کار را تا سه روز ادامه دهید.

همچنین در جایی دیگر از زبان اطباء سنتی ذکر شده که این شکر به خاطر وجود ترکیبات قندی به راحتی در آب حل شده

و طعم شیرین و لعابی دارد و خوردن لعاب کوبیده شکر تغار با کمى

شکر که در روز چند قاشق بنوشند نیز تسکین حدت و درد سینه و عفونت ریه و هرگونه آزار آن می دهد.

خواص شکر تیغال برای لاغری

شکر تیغال بیشتر در مورد بیماری های تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد

و برای لاغری و کاهش وزن خیلی مناسب نیست.

خواص شکر تیغال برای کودکان و نوزادان

ترکیب این شکر، شکر معمولی و ترنجبین می‌تواند التهابات گرفتگی صدای کودکانی را که زیاد گریه می‌کنند، بهبود بخشد.

همچنین مصرف این گیاه برای تقویت صدا و حنجره بسیار مفید است و استفاده از آن، برای رفع خشکی و سوزش گلو موثر است.

یکی از درمان های گیاهی برای سرماخوردگی نوزادان، استفاده از این ماده ارزشمند است؛

۱/۴ قاشق چایخوری از این شکر در کمی آب جوش حل شو

د و با احتیاط به نوزاد خورانده شود. (البته اگر نوزاد اسهال نداشته باشد! چون ملین است.)

خواص شکر تیغال در بارداری و شیردهی

برای درمان سرفه در بارداری با مجوز پزشک می توانید این گیاه را مصرف کنید.

ابتدا مقداری شکر تیغال را تهیه نموده و پس از خارج کردن پروانه داخل آن، شکر تیغال را بکوبید

و مقدار یک قاشق مربا خوری از شکر تیغال را به همراه یک قاشق غذاخوری بارهنگ آرام آرام

در شعله ملایم همراه با ۲ لیوان آب بجوشانید. جوشاندن را تا زمانی که مقدار آب

به یک لیوان تقلیل یافت و جوشانده اصطلاحا لعاب انداخت ادامه دهید. سپس جوشانده

را با کمی عسل کوهستان شیرین نموده و تمام آن مصرف نمایید. این کار را تا سه روز ادامه دهید.

مصرف این گیاه در شیردهی با احتیاط و حدالامکان با مجوز پزشک باشد.

نحوه مصرف شکر تیغال

شیوه مصرف این گیاه دارویی حل کردن شکرتیغال در آب جوش و مصرف خوراکی آن است.

اگر آن را با ژلاتین مخلوط کنید، در آب جوش بریزید و بخورید، سرفه ای که از غلبه ی خون و صفرا باشد را درمان می کند.

خشونت شش ها را برطرف کرده و صدا را باز می کند.

شکر تیغال را نرم بسایید و با آب جوشانده ی شیرین بیان مخلوط کنید.

هر روز چند مرتبه، هر بار یک قاشق غذاخوری از آن میل کنید تا سیاه سرفه را درمان کند.

سوسک داخل شکر تیغال

گل های آبی ‌رنگ این گیاه خاردار به شکل گلوله کروی شکل، در انتهای ساقه ظاهر می شود.

حشره ای ‌ به نام خزوکک بر روی برگ ‌ها و ساقه شکرتیغال پیله کوچک سفید رنگی می تند؛

تا تخم ها و لارو خود را در آن نگهداری کند. این پیله که حاوی ترشحات گیاه است؛

دارای ترکیبات مفیدی مانند مواد سلولزی، نشاسته، مواد ازته و قند مخصوصی بنام ترهالوز است.

پس از آن‌که لارو خزوکک به حشره ای بالغ تبدل شد، حشره از پیله خارج می شود.

پیله باقیمانده که شکرتیغال یا گل تیغال نامیده می شود دارای

خواص درمانی است که در طب سنتی از آن استفاده می شود.

اثرات آنتی اکسیدان موجود در شکرتیغال، آن را به یک ماده ضد سرطانی تبدیل کرده است.

شکر تیغال برای دیابت

شکر تیغال برای افراد دیابتی منعی ندارد و البته درمانگر و پایین آورنده قند خون نیز نمیباشد.

شکر تیغال برای گرفتگی صدا

ترکیب این شکر، شکر معمولی و ترنجبین می‌تواند التهابات گرفتگی صدای کودکانی را که زیاد گریه می‌کنند، بهبود بخشد.

همچنین مصرف این گیاه برای تقویت صدا و حنجره بسیار مفید است و استفاده از آن، برای رفع خشکی و سوزش گلو موثر است.

شکر تیغال و به دانه

ترکیب شکر تیغال و به دانه برای درمان بیماری های تنفسی و سرفه و …معجزه می کند.

بهتر است از این دو دمنوش تهیه کنید و با عسل ترکیب کنید و میل نمایید.

شکر تیغال و بارهنگ

برای درمان سرفه ابتدا مقداری شکر تیغال را تهیه نموده و پس از خارج کردن پروانه داخل آن، شکر را بکوبید

و مقدار یک قاشق مربا خوری از شکر را به همراه یک قاشق غذاخوری بارهنگ آرام آرام

در شعله ملایم همراه با ۲ لیوان آب بجوشانید. جوشاندن را تا زمانی که مقدار آب

به یک لیوان تقلیل یافت و جوشانده اصطلاحا لعاب انداخت ادامه دهید. سپس جوشانده

را با کمی عسل کوهستان شیرین نموده و تمام آن مصرف نمایید. این کار را تا سه روز ادامه دهید.

شکر تیغال و آسم

شکر تیغال گیاهی است که به درمان بیماری های تنفسی معروف است و برای درمان آسم هم مورد استفاده قرار می گیرد.

شکر تیغال و فشار خون

در طب سنتی از خواص شکر تیغال، برای درمان فشار خون بالا، تصلب شرایین و سکته قلبی استفاده می‌شود.

شکر تیغال و خلط پشت حلق

اگر دنبال راهی برای رهایی از خلط پشت حلق هستید یک دمنوش از شکر تیغال و اویشن تهیه کنید و بنوشید.

بعد از چند بار نوشیدن این دمنوش خلط از بین می رود.

خواص عسل شکر تیغال

عسل شکر تیغال یا قنقال دارای خواص خوبی برای تقویت حافظه و مغز می باشد.

برای درمان ناراحتی های ریه مناسب است.

یکی از بهترین راه ها برای درمان بیماری های روده ای می باشد.

از آنجا که عسل طبیعی قنقال دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است

می تواند به جلوگیری از رشد سلول های سرطان زا کمک کند.

خاصیت آنتی اکسیدانی عسل قنقال باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد می شود که این رادیکال ها تاثیرات مخرب در بدن به جای می گذارند.

عسل قنقال همچنین از کبد در برابر مواد سمی محافظت می کند. گفته می شود

که ترکیبات فنولی که در آنتی اکسیدان موجود در این عسل یافت می شود، عامل محافظت از کبد می باشد.

طرز تهیه دمنوش شکر تیغال

مواد لازم برای تهیه دمنوش شکر تیغال

شکر تیغال: ۱۰ گرم

آب: ۲ لیوان

نحوه تهیه دمنوش شکر تیغال

شکر تیغال را به همراه ۲ لیوان آب درون قوری بریزید.

قوری را روی شعله کم قرار دهید تا بجوشد و یک لیوان از آن باقی بماند.

سپس این دمنوش را صاف کنید و هنگام شب قبل از خواب آن را نوش جان کنید.

طریقه مصرف شکر تیغال با شیر

برای استفاده از شکر تیغال با شیر باید شیر را بجوشانید و شکر تیغال را درون آن بریزید و میل کنید.

مضرات شکر تیغال

مصرف شکر تیغال در افرادی که مبتلا به فشارخون هستند باید با احتیاط باشد.

زیاده‌روی در مصرف آن، حالت تهوع ایجاد می‌کند.

میزان توصیه شده برای مصرف شکر تیغال هجده گرم است.

اگر پیله‌ی شکر تیغال را تهیه کردید؛ حتما آن را بشکنید و حشره‌ی سیاه رنگ درون آن را جدا کرده و آن را پاک کنید.

Check Also

غازیاغی برای چیست ؛ ایا خوردن غازیاغی به لاغری کمک میکند

غازیاغی برای چیست غازیاغی برای چیست ؛ ایا خوردن غازیاغی به لاغری کمک میکند همگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *